Home

Bulgarije is een echte onontdekte parel in het oosten van Europa. De meeste mensen kennen de stranden van Sunny Beach (zonnestrand) en misschien de hoofdstad Sofia wel. Het land heeft echter nog veel meer te bieden. Op de website Bulgarije gids nemen wij jou mee door het prachtige Bulgarije. Of je nu een goedkope stedentrip naar Sofia zoekt, een zonvakantie in het drukke en populaire Sunny Beach of als je op zoek bent naar natuur en rust. Ook de leukste excursies in het land vanaf populaire plaatsen komen uitgebreid aan het bod.

Bezienswaardigheden in Bulgarije

Een top 10 van mooie bezienswaardigheden in Bulgarije

  1. Sofia, de hoofdstad
  2. Pirin Nationaal Park
  3. Wereldberoemde Rila klooster in het Rilagebergte
  4. Nessebar
  5. De zwarte zee verkennen
  6. Velika Tarnovo
  7. Kloosters van de Rots van Ivanova
  8. Waterval van Raiskoto Praskalo
  9. Vitosha gebergte
  10. Tombe van Kazanlak in de Rozenvalei

Stuk voor stuk zijn dit hele mooie bezienswaardigheden in het land. Bulgarije heeft naast bruisende steden en stranden, ook veel mooie ongerepte natuur, religieuze gebouwen en een prachtige cultuur. Je zult het echt met eigen ogen moeten aanschouwen.

Wat achtergrondinformatie over Bulgarije

Bulgarije heet officieel de Republiek Bulgarije. Het ligt in Zuidoost-Europa, in het oosten van de Balkan. Het land telt meer dan 7 miljoen inwoners en beslaat een oppervlakte van 110.900 vierkante kilometer. Dit is 2.6 keer zo groot als Nederland. De hoofdstad is Sofia. Dit is een van de goedkoopste Europese hoofdsteden. Andere steden die van belang zijn, zijn Varna, Boergas, Plovdiv en Roese. Er wordt Bulgaars gesproken en gebruik gemaakt van het cyrillisch schrift.

Cultuur en muziek

Liefhebbers van volks-en/of wereldmuziek kunnen de Bulgaarse muziek waarderen, omdat het zeer onregelmatige maatsoorten bevat. Volgens kenners heeft deze muziek veel moderne muziekstijlen beïnvloed. Ook staat het land bekend om de vele wereldberoemde operazangers, zoals Nicolai Ghiaurov, Boris Christoff, Ghene Dimitrova en Raina Kabaivanska.

Politiek

Het land is een parlementaire democratie. Aan het hoofd staat de president. Deze wordt elke vijf jaar gekozen. In 2017 werd Rumen Radev gekozen voor deze positie. De volksvertegenwoordiging bestaat uit een eenkamerparlement. Deze wordt ook wel de Nationale Vergadering genoemd. In het Bulgaars de Narodno Sobranie. Het bestaat uit 240 leden die voor vier jaar worden gekozen. Het land bestaat uit 28 oblasten, ook wel regio’s genoemd. Deze zijn allemaal vernoemd naar de hoofdstad van deze regio.

Bularije bezoeken

Je kan het land op meerdere manieren bezoeken. Veel mensen kiezen er voor om direct naar Sofia te vliegen. Een andere groep vliegt richting Sunny Beach. Op deze website zullen we alle mogelijkheden belichten met daarbij ook de voor- en nadelen. Wij vliegen zelf vaak vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Sofia, Bulgarije. Vanaf daar gaan wij het land verder verkennen met de trein, bus, taxi en auto.

Wie zijn wij?

Wij zijn een Nederlands stel en gaan vanaf halverwege 2018 voor een jaar of langer wonen in Sofia, Bulgarije. Wij zijn sinds enkele jaren helemaal verliefd geworden Na een heleboel stedentrips om de stad en de omgeving te verkennen, willen wij er maar al te graag wonen. Ook hoe wij dat aan gaan pakken lees je allemaal op Bulgarijegids.nl.

Linkpartners

(865) 555-5470

Madden 19 coins